Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag1

Over de hele wereld wordt op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd een lichtje ontstoken voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken. Zo ontstaat er een lint van lichtjes over de hele wereld.

Op zondag 9 december 2018, ben je vanaf 18.30 uur van harte welkom in de ontvangstruimte van Uitvaartzorg Holterman, om met elkaar stil te staan bij het kind dat je mist. Met muziek, een beeldend verhaal en ruimte voor stilte of juist voor een gesprek, herdenken we samen. Tijdens de inloop, vanaf 18.30 uur, is er live muziek en ruimte om een persoonlijke boodschap op je kaarsje te schrijven, het kaarsje staat voor je klaar. Het is fijn als je om 18.50 uur binnen bent zodat je tijd hebt om in de ruimte aan te komen. Het welkomstwoord is om 18.55 uur waarna we een ritueel hebben van muziek, het ontsteken van de kaarsjes en een verhaal. Daarna is er nog ruimte voor koffie, thee en in gesprek of stilte samen zijn. Of je nu vader, moeder, opa, oma, broer of zus bent of gewoon een lieve vriend of vriendin, je bent van harte welkom.

Deze herdenkingsavond is een initiatief van Jeanette van der Meij en Yvette Huitema, beide moeder van een kind dat wordt gemist en wordt mede georganiseerd door Bolina Aalderink Uitvaartverzorging en Uitvaartzorg Holterman. Voor meer informatie kijk op: www.wereldlichtjesdag-lochem.nl

De invulling van de avond is als volgt.
18.30 uur – Inloop, live muziek en ruimte om een boodschap op je kaarsje te schrijven
18.55 uur – Welkomstwoord
19.00 uur – Ritueel begeleid door muziek en een verhaal, het ontsteken van de
kaarsjes
20.00 uur – Afsluiting